lugemisabi palun

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
passer urbanus
Status: Eemal

lugemisabi palun

Postitus Postitas passer urbanus »

http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... ,581,140,0" onclick="window.open(this.href);return false;

mis sääl Tio nime järel seisab? Tamme Jain seine Witwe aus ???

aituma!
Katsa

Re: lugemisabi palun

Postitus Postitas Katsa »

Rappiferschen Gebiet - Rabiverest. See Hageri pastor kirjutas Rabiveret aeg-ajalt just nõnnamoodi.
Katrin H.
passer urbanus

Postitus Postitas passer urbanus »

tänud!
ma veerin ikka Kappi ...

Kas too pastor oli ka selline vigade mees? Minu meelest on tal Ohulepa Mardid ja Jürid paaris kohas segamini, ühes kohas ka naiste nimed - kuidagi ei lähe klappima, kui tema kirjutisi täie tõe pähe võtta, ent kui Jüri-Mart kahes kohas ära vahetada, siis klapib ilusasti (ma panin kõik 18. saj Ohulepa kirjed excelisse ritta).

Üks abielu on sootuks puudu - kahtlustada muidugi võib, et naine võeti näituseks Märjamaalt või Nissist ning abielu ehk sääl kuskil - pole veel uurima jõudnud.

Mulle nagu näib, et 1712-1778 auke ei ole (ka näib, et kõik indekseeritud).
Katsa

Postitus Postitas Katsa »

Ma ei ole täheldanud, et Hageri 18. saj. meetrikad krooniliselt vigased oleksid, aga eks siin-seal kindlasti ka mõni apsakas sekka juhtus - neid kohtab vist kõikides meetrikates isegi kõige pedantsemate kirikuõpetajate puhul. Auke ei tohiks selles perioodis olla ja indekseeritud peaks kogu kupatus ka olema. Naaberkihelkondadest võtsid nad naisi küll - Nissi, Keila, Rapla, Märjamaa, Kose, Juuru, Jüri ja mis nad seal kõik olid.
Katrin H.
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”