palun abi
-
jana tannum
- Status: Eemal
palun abi
tere.kas keegi teab midagi alatskivi kandi Pällidest ,rattaseppadet midagi.tahaks uurida isa poolset suguvõsa aga ei oska kust alustada.ootan igasugust abi.
-
Uku.Velbri
- Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
Re: palun abi
Rattasepp Kodavere all:
http://www.ra.ee/dgs/addon/nimreg/resul ... _fr=&e_to=" onclick="window.open(this.href);return false;
Päll:
http://www.ra.ee/dgs/addon/nimreg/resul ... _fr=&e_to=" onclick="window.open(this.href);return false;
Päll:
Tervitades,
Uku
Traaditu köne 56 48 43 78.
jana tannum
aitäh uku.hakkan asja uurima.
-
Uku.Velbri
- Asukoht: Tallinn, Nõmme. Esipõlved - Ellamaa, Vastse-Antsla, Vana-Kuuste, Restu, Juuru, Mustjõe.
Veel seda, et meil siin tohib suuri tähti ka pruukida. Kui Sa oma juurte vastu (kes meie keelt elus hoidnud on) huvi tunned, siis võiks ka mingi respekt emakeele vastu olla
.
Tervitades,
Uku
Harri.Värs
Kui juba täpsustamiseks läks, siis parandaksin ka pisut.
Emakeel või eesti keel
NIKOLAI AJU
Põlva
Põhiseaduse § 6 kinnitab, et Eesti riigikeel on eesti keel. Vastavalt riiklikule õppekavale on eesti koolides õppeaineks emakeel. Emakeel ja eesti keel ei ole kattuvad mõisted. Viimane on palju laiem mõiste, haarab endasse kõik eesti keele murded, on kogu rahva keel. Emakeel on varases lapsepõlves õpitud esimene keel. Seda õpetab ema. Emakeeles õpitakse rääkima, keele abil suhtlema. Koolimineku ajaks on emakeel selge ja algab eesti keele õppimine-õpetamine. Võrumaal on emakeeleks näiteks võru keel.
Ametlikus keeles (seadused, dokumendid) ei kasutata stilistilisi kujundeid ega piltlikke väljendeid. Kui õppeaineks on emakeel, siis tuleb emakeelt ka õpetada. Aga riiklik õppekava ei saa olla vastuolus põhiseadusega. Kui riigikeeleks on eesti keel, mitte emakeel, siis on absurdne, et eesti koolides ei õpetatagi riigikeelt. Ametlikus keeletarvituses on nõudeks täpsus ja selgus. Õppeaineks saab olla ainult eesti keel.
Kõik mured ja teated privasse või e-mailile: harri.vars ät gmail.com
Uurin: Vers, Värs, Värsi, Väärsi, Brecher (Kivinurm), Neljas, Kristal, Dubro(v) (Tammeorg), Põld (Saaremaa, Pilguse), Dubrovkin (juudid Tallinnas)
Uurin: Vers, Värs, Värsi, Väärsi, Brecher (Kivinurm), Neljas, Kristal, Dubro(v) (Tammeorg), Põld (Saaremaa, Pilguse), Dubrovkin (juudid Tallinnas)
-
jana tannum
Uku võtan teadmiseks et võib kasutada ka suuri tähti.Ju see minu hooletus.Sorry.
-
Uku.Velbri
Ei saa vihjest hästi aruHarri.Värs kirjutas:Kui juba täpsustamiseks läks, siis parandaksin ka pisut...
Tervitades,
Uku
jana tannum
Tere.Ukule teadmiseks,võõrad inimesi ei nimetata sa´ks vaid teieks.sorry kui juba norimiseks läks.Aga palusin lihtsalt abi.Ei tea kas julgebki enam kedagi paluda siin.Ja kuna ma pole rahvuselt päris puhas eestlane ,siis võib
ka selles kirjas esineda vigu.
Tervitades Jana
ka selles kirjas esineda vigu.
Tervitades Jana
-
karin.rannu
Tere,
ärgem nüüd väga nugade peale ka mingem
. Uku edastas oma murepunkti ja võtkem seda arvesse. Janale julgustuseks, et ikka võib abi paluda, selleks me siin ju olemegi oma õlad kokku pannud.
Ise pean ka tunnistama, et elektrooniline suhtlemine (meilid, igasugused foorumite postitused jne) kuidagi ahvatleb lohakamalt keelt kasutama - eirama suuri tähti, lõike, kirjavahemärke, kasutama risusõnu (eksole, onju jt). Niiet, ka mina olen täiesti teadlikult hakanud vaatama, et ma püsiks elektroonilises maailmas koolis õpetatud emakeele grammatikareeglite piires (niivõrd, kui ma neid veel mäletan
).
Rahulikku õhtut kõigile!
KR
ärgem nüüd väga nugade peale ka mingem
Ise pean ka tunnistama, et elektrooniline suhtlemine (meilid, igasugused foorumite postitused jne) kuidagi ahvatleb lohakamalt keelt kasutama - eirama suuri tähti, lõike, kirjavahemärke, kasutama risusõnu (eksole, onju jt). Niiet, ka mina olen täiesti teadlikult hakanud vaatama, et ma püsiks elektroonilises maailmas koolis õpetatud emakeele grammatikareeglite piires (niivõrd, kui ma neid veel mäletan
Rahulikku õhtut kõigile!
KR
-
jana tannum
Tere.Aitäh Karin julgustuse eest.Vähemalt minul polnud´ki plaanis nugade peale minna. :)