OLGO-ei hakka uut teemat tegema- palun veelkord abi

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
Kristy
Status: Eemal

OLGO-ei hakka uut teemat tegema- palun veelkord abi

Postitus Postitas Kristy »

Tere,

palun kas Te aitaksite mul lugeda:

http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 28&curr=86 (lehekülg 86 nimi OLGO ABRAAM)

(EELK Laiuse kogudus 2434 1 128 Personaalraamat XVI. Kivijärve, Rääbise, Võikvere 83 1850 1891 Olgo Abraam)

Ma ei saa aru, :oops: mis on sinna kirjutatud Olgo Abraam nime peal on sõna nagu "Palgi Jaan?" kas ta oli tema poeg?
Olgo Abraam sündis 10. 26. 1829 abiellus Kai Pergeliga (kes oli pärit Tormast) ja abielu sõlmiti 1848 juunis?

Kelle poeg on Jüri Olgo? Kes abiellus Anna Blauga. Ja sealt edasi ma juba tean, mis sai ....Jüri Olgo tütar on Alevtina (e) Olgo, Alevtina(e) Olgo poeg on minu vanaisa. (Alevtina sündis 1891 14 sept)

Ma väga tänan kui keegi mulle seletab.
Aitäh.
Kristy
Viimati muutis Kristy, Pühapäev 26. November 2006, 21:30:11, muudetud 1 kord kokku.
Riina.Kallas

Postitus Postitas Riina.Kallas »

Tere!

Isa saad kontrollida meetrikaraamatust (kui personaalraamatu lugemisel tekib kahtlusi). Lisan Jüri sünnikande (nr.222), sarnaselt (sünnikuupäeva alusel) saad otsida tema isa vanemaid.

http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 31&curr=29

Ning samamoodi saad kontrollida abiellumist - vastava aasta meetrikaraamatust.
Tervitades,
Riina
Kristy

Suur tänu aitamast, mul on väga piinlik aga kui tohib siis üks küsimus veel
et kuidas ma saan otsida kellegi nime meetrikaraamatust?

"Lisan Jüri sünnikande (nr.222)" - kuidas ma tean seda otsida? (st. mitte nüüd seda Abraami :) selle panite Teie aga kuidas ma kellegi teise sama moodi saan leida- otsida)
Mida ma kuhu sisestan, et ta leiaks selle kande? :oops:

Aitäh.
kristy
Riina.Kallas

Mina otsin nii: Abraami sünnikuupäev on 26.okt.1811. Laiuse koguduse nimistust nr.2 leian meetrika, mis sisaldab andmeid 1810-1833. Võtan selle lahti ja valin suvalise kaadri nr.10 - seal on 1810 aasta novembris sündinud/ristitud lapsed. Hindan, et kui meetrika esimese aasta 11 kuud on kirjas 9 kaadri peal (tiitellehte ei arvesta), siis 1811 aasta oktoobri lõpp (ehk ca 12 kuud hiljem) on 10 kaadrit hiljem. Mis juhtumisi osutus õigeks:
http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 07&curr=20

Kui poleks sellel lehel olnud, siis oleks otsinud edasi vastavalt kronoloogiale kas ette- või tahapoole.

Terv.Riina
Kristy

Ma olen ikka täiesti saamatu :) Sünnikuupäevagi vaatasin valesti :(Aga nüüd ma vähemalt tean, kuidas neid otsida. Aitäh :)

Kas ma saan õigesti aru, et Abraami vanemad on seal kanne nr. 169? Kas siis :oops: Abraami perenimi oli Nylander? :oops:
Mul on piinlik tunnistada kuid ma ei saa sõnagi aru, mis seal kirjas on.
Riina.Kallas

Ei, see sinu Abraam on nr.172. Vaata nii sünni- kui ristimiskuupäevi (26 ja 29 okt.) Kohanimi on Lem(m)ister(?), vanemad on Simo Jaani Jaak ja Liso; poeg Abraam; vaderid: Jätko Juri poeg Abraam, Otsa Juri poeg Mert, Hindo Juri naine Leno.
Nimealguse J-tähed on kirjutatud erinevalt. Kui keegi leiab mu "tõlkes" vigu, andke teada!

Terv.Riina
Kristy

SUUR TÄNU TEILE!

kristy
Kristy

riina.kallas kirjutas:Ei, see sinu Abraam on nr.172. Vaata nii sünni- kui ristimiskuupäevi (26 ja 29 okt.) Kohanimi on Lem(m)ister(?), vanemad on Simo Jaani Jaak ja Liso; poeg Abraam; vaderid: Jätko Juri poeg Abraam, Otsa Juri poeg Mert, Hindo Juri naine Leno.
Nimealguse J-tähed on kirjutatud erinevalt. Kui keegi leiab mu "tõlkes" vigu, andke teada!

Terv.Riina
Tere

on Teil hetk aega siia vaadata palun-

http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 5&curr=222

http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 7&curr=237

Kas see Palsti Jakob on sama kes Simo Jaani Jaak? Midagi on selle nime taha ka kirjutatud- mina aru ei saa ometi panin ma selle abivahendi akna täpselt sõna kõrvale :oops:
Abraam ju on õige. :roll: Leidsin kõik teised Olgod ka. Abraamil oli 4 last, kes omakorda olid üsna lasterikkad :) Leidsin ka meetrikaraamatutest kõik kanded. Ainult Jüri lapsi enam meetrikates ei ole. Laiuse omades vähemalt mitte. Aga mind huvitab hetkel hoopis see, et kas Abraami isa oli see kes märgitud sünni juurde kui jah, siis kes see mees on?
Suured tänud
kristy
Riina.Kallas

Arvan nii: Ado Abraam Olgo isa võiks olla ikkagi Simo Ja(a)ni Jaak, kusjuures Jaak oleks isa ja Ja(a)n omakorda Jaagu isa.
Personaalraamatuid perioodidest 1830-1836 ja 1835-1840 interpreteeriks nii: Palsti Jako lesk Liso ja poeg A(a)bram.
Et siis Jaak ja Jako oleks üks ja sama isik :)
Mis on aga see sõna viimati mainitud personaalraamatutes Liso sünnikuupäeva järel järgmises lahtris?

Tervitades,
Riina
Kristy

Kas on võimalik, et see on Simo Jani Jaak?

http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 4&curr=148
kanne 128

Ma loen siit, et
Simo Jürri, Jakob, kelle naine on Kreet ja poeg Jaak ja perre sündis veel laps Simo
Jaani Jaak peaks olema sündinud 1777 veebr nagu ma aru olen saanud?

või kuidas ma leiaks selle Jani Jaagu vanemad ja õige sünniaja.
Praegu tegin nii, et valisin Laiuse koguduse ja sealt 2 nimistu ja hakkasin raamatut lappama. (1758-1781 sünni abielu ja surmameetrika)
Loogiliselt peaks ma lahti võtma siis aasta 1777 ja veebruari kuu- võin ausalt öelda, et ma tegin seda. Aga ei leidnud kannet kust ma võinuks välja lugeda, et sündis Simo Jaani Jaak. Õpetage palun, kuidas leida.
Aitäh.

ma olen täiesti lootusetu :oops:
http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 4&curr=151
siin on Palsti Jaan. Kanne nr. 31

Õpetage palun, kuidas seda raamatut lugeda. Esimene number on kande järjekorra number.(esimene lahter on kuu) siis selles lahtris on veel kaks numbrit näiteks 27/28 (see ju tähendab sünni päeva ja ristimise päeva?)
Riina.Kallas

Pakun, et 1777 veebruar peaks olema Liso sünniaeg.
Kahtlen kande nr.128 õigsuses - sündis küll Jaak, aga isa on hoopis Simo Jürri Jakob ja kohanimi ei tundu Kivijärve olevat? Või ei peagi olema?
Kandes nr.31 saab Palsti Jaan ja tema naine Ann Jaani-nimelise poja; see laps võib olla näiteks Jaagu vend?!
Äkki aitaks Liso ja Jaagu abiellumiskande leidmine selgust tuua?
Kas personaalraamat 1823-1828 on läbi lapatud?

Jõudu,
Riina
Kristy

Aitäh Teile!! :)

Äkki aitaks Liso ja Jaagu abiellumiskande leidmine selgust tuua?
Kas personaalraamat 1823-1828 on läbi lapatud?
Ei vist ei ole. :oops:
Ma siis asun selle kallale. Tänan suunamast :)!!!

Parimat !
kristy
Kristy

Tere
mina jälle oma Jani Jaaguga- see on ainus, mille ma leidsin kas see võib olla Olgo Abraami esivanemad?

http://www.eha.ee/saaga/fondid.php?path ... 4&curr=138

Aitäh :)

* oi, vabandust- kaadres 138, kanne 13
whosol

Postitus Postitas whosol »

Kivijärve revisjonist leidsin järgmised andmed:

1834. aasta: Kivijärve mõis, talu number 3 Indo:

elanik Jaak Olgo, Simo Mardi Jahni poeg 59 aastat vana
naine Liso, Kitse Johanni tütar 38 aastat vana
poeg Abram 4 aastat vana

1816. aasta revisjonis oli Seesama Jaak talus number 16 Palzi ning oli sinna tulnud talust number 4 Trossi Kaude külast.

1795. aasta revisjonis oli Kaude küla talus number 4 Jaagu perekond kirjas järgnevalt:

Simo Mardi Juhann (või Jaan) sündinud ca 1748, surnud 1791
tema naine Jewa, Pika Reino Jaako tütar, sündinud ca1748 ja surnud 1793
poeg Jaak sündinud ca 1767
poeg Rein sündinud ca 1781
tütar Marri sündinud ca1765
tütar Madli sündinud ca 1772
Kristy

Aitäh!
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”