palun tõlke abi

Arhiivimaterjalidest (sh Saagas olevatest) raskesti aru saadavate sõnade jm välja lugemine
Vasta
ingrid oja
Kontakt:
Status: Eemal

palun tõlke abi

Postitus Postitas ingrid oja »

Vaabina revisjonilehed;EAA.1865.1.47;1850 pilt19 ja 20.
Hanni Jüri,Hanni Mik (kas see võib ka Mihkel olla?), Hanni Kasper
Mulle jääb selgusetuks need uued nimed mis on tulnud näit.Karle Kaptin... jne.
Teine küsimus käib 1858.a. revisjoni kohta.Kas need vanused on 1858.a. Mul tekib siin 2-3aastane vahe kirikuraamatute järgi. Saan nii aru, et Jakob Karli pojad on Mihkel,Peter,Peep, Jaan Aga mulle tuleb võõras nimi David... ,mis tema kohta on kirjas? Kas ta on Jakobi vend? Johan on siis Jakobi kolmas vend aga Johani nime all Jaan? Miks joon alla tõmmatud?Ado on ka Jakobi vend. Ka naiste pool vajaks selgust. Jakobi õed on vist Sohvi ja Jula?
Vaabina mõis:revisjonilehed ja...;EAA.1865.2.136/7; 1858-1914
Pilt 30
Loodan,et keegi oskab selgust saada. Ette suured tänud!
algaja paluks infi, kas keegi uurib hermanni sugupuud urvaste kihelkond. roosbaumi nim.
Assar
Kontakt:
Status: Eemal

Re: palun tõlke abi

Postitus Postitas Assar »

ingrid oja kirjutas: Vaabina revisjonilehed;EAA.1865.1.47;1850 pilt19 ja 20.
Hanni Jüri,Hanni Mik (kas see võib ka Mihkel olla?), Hanni Kasper
Mulle jääb selgusetuks need uued nimed mis on tulnud näit.Karle Kaptin... jne.
Mik võib vabalt Mihkel, Michel, Mick jms olla, kui muus allikas selline kirjapilt kasutusel oli ei tähenda see tingimata, et erinevad inimesed olid.
Ma arvan, et sinna on siiski Kapten kirjutatud - vaadake ka kirjutaja teisi sõnu. Tal ongi I ja E suhteliselt sarnased. Aga, mis siis selgusetuks jääb ei saanud hästi aru.
ingrid oja kirjutas: Teine küsimus käib 1858.a. revisjoni kohta.Kas need vanused on 1858.a. Mul tekib siin 2-3aastane vahe kirikuraamatute järgi. Saan nii aru, et Jakob Karli pojad on Mihkel,Peter,Peep, Jaan Aga mulle tuleb võõras nimi David... ,mis tema kohta on kirjas? Kas ta on Jakobi vend? Johan on siis Jakobi kolmas vend aga Johani nime all Jaan? Miks joon alla tõmmatud?Ado on ka Jakobi vend. Ka naiste pool vajaks selgust. Jakobi õed on vist Sohvi ja Jula?
Kõigepealt paar aastat siia-sinna hingerevisionis on veel isegi hästi. Palju hullemaid erinevusi on ette tulnud. Sealt saab ikkagi ligikaudse vanuse kätte. Õige vanus võtke ikkagi kirikuraamatutest.

Mina saan aru, et Mihkel,Peter,Peep, Jaan on Hermanni pojad ema on neil siis Liso ja õed Sohvi ja Jula.

David Karls poeg Hermanni kohta on kirjutatud 1855 nach Hasselau. Ehk läks 1855 Haaslavasse ja võib olla selle pärast ka teile tundmatu siiani.
Tema isa David on tõenäoliselt Jakobi vend.

Miks joon alla tõmmatud ei oska arvata. Võib olla seotud sellega, et samas peres oli kaks samanimelist ja samavana 3-aastast last. Äkki oli neid nii parem eristada.

Naistepoolest:
Liso on igal juhul Hermanni naine, aga mis toimub kõige ülemisel real ajab mind segadusse. Sinna on kirjutatud:
"Mina, Karls Wittwe Herman"
Ehk "Mina Karli lesk Herman" - aga naise nimi ei saa ju Herman olla, pealegi kui ta nimi on Mina. Hermani naine on hoopis Liso. Karl vaadates tolle Mina vanuse järgi pidi olema mitu korda abielus. Kas Hermann võib äkki perekonnanimi olla?

Greta on Hermanni naine kelle isa on Johann Karli poeg.
Tijo on nende tütar.

Leno ja Kattri on selle ärasurnud Karli tütred. Kelle pojad siin lapsi saavad. Noorim neist on 8 aastane, siis järelikult Karl veel 8 aastat tagasi elas.
Lugupidamisega:
Assar Järvekülg
+ 372 55 32 716
Vasta

Mine “Arhiivimaterjalidest välja lugemine”