Kuna minu aju pole evolutsiooni käigus IT-geene omastanud, ei oska selle keerukust hinnata

Ma arvan, et see andmebaas on EKI loojate ise tehtud. Sellist andmebaasi põhja pole küll olemas.Uku.Velbri kirjutas: Ma kahtlustan, et ega EKI loojad ise softi ei leiutanud, vöi... . Kui selline põhi oleks kuskilt allalaetav, siis saaks alguse kätte ehk.
Ma arvan, et sellisel küsitlusel eriti jumet poleks. Kui mina oleksin huvitatud, siis ma ju hääletaks poolt. Aga kui ma pole huvitatud, siis miks peaksin "ei" ütlema. Äkki kellegile teisele läheb vaja. Mis tahes tulemus ei garanteeri ikka seda, et see andmebaas saaks valmis või me me loobuksime isegi ideetasandil sellest.Mardo Margumets kirjutas: Aga äkki Uku, kui teema algataja, lisaks teema algusesse väikese küsitluse. Siis saaks teada palju selle foorumi kasutajad oleks üldse sellisest andmebaasist huvitatud.
(Küsitluse saad teha kui muudad esimest postitust.)
Küsitluse võiks teha selle pärast, et kui teha VAU meeskonnale ettepaneku siis saaks öelda, et sellisest andmebaasist oleks huvitatud näiteks ~50 kasutajat. Siis oleks näha, et sellisel andmebaasil oleks ka rohkem kasutajaid kui ainult 1-2 inimest.Assar kirjutas:Ma arvan, et sellisel küsitlusel eriti jumet poleks. Kui mina oleksin huvitatud, siis ma ju hääletaks poolt. Aga kui ma pole huvitatud, siis miks peaksin "ei" ütlema. Äkki kellegile teisele läheb vaja. Mis tahes tulemus ei garanteeri ikka seda, et see andmebaas saaks valmis või me me loobuksime isegi ideetasandil sellest.Mardo Margumets kirjutas: Aga äkki Uku, kui teema algataja, lisaks teema algusesse väikese küsitluse. Siis saaks teada palju selle foorumi kasutajad oleks üldse sellisest andmebaasist huvitatud.
(Küsitluse saad teha kui muudad esimest postitust.)
Kui teha küsitlus, siis küsida pigem: "kas oled nõus isiklikult kaasa lööma, selle andmebaasi valmimise nimel".
Ma isiklikult ei alahindaks VAU meeskonda. Ma arvan, et sellele seltskonnale pole põhjust tolle andmebaasi vajalikkust tõestada elik nad saavad ilma selletagi aru, milles asja mõte on.Mardo Margumets kirjutas:Küsitluse võiks teha selle pärast, et kui teha VAU meeskonnale ettepaneku siis saaks öelda, et sellisest andmebaasist oleks huvitatud näiteks ~50 kasutajat. Siis oleks näha, et sellisel andmebaasil oleks ka rohkem kasutajaid kui ainult 1-2 inimest.
Genealoogia selts vajab inimest, kes genereeriks toimiva idee uuritavate nimede andmebaasi jaoks. Kui Sa oled valmis oma mõtteid edasi arendama, siis mina oleksin valmis osalema selles projektis.Uku.Velbri kirjutas:Tea, kas mu mõtisklus nüüd õige teema sisse satub, kuid arutleks ikkagi. Et siis tekkis mõte - kas oleks võimalik luua andmebaas a'la EKI, ainult, et uuritavate perenimede oma. Toksid nime, või siis osa sellest, sisse ja asi näitab kätte kõik uuritavad nimede variandid koos infoga, mida selle nime uurimise alla võtnud inimene avalikkuse alla on usaldanud.
Kuna minu aju pole evolutsiooni käigus IT-geene omastanud, ei oska selle keerukust hinnata.
Ka mina oleksin nõus projektis osalema, kuid kahjuks programeerida ma ei oska.anu.mullari kirjutas: Genealoogia selts vajab inimest, kes genereeriks toimiva idee uuritavate nimede andmebaasi jaoks. Kui Sa oled valmis oma mõtteid edasi arendama, siis mina oleksin valmis osalema selles projektis.
Tere!Harri.V2rs kirjutas:Tere, võin asja enda peale võtta, aga sellisel juhul oleks tarvis teada, milliseid funktsioone kasutajad sellelt ootavad.
Joonistage või pilt.
Ei kujuta ette, kas see võimalikuks juhtub, aga excelis saab iga ruudu juurde lisada kommentaari, millest jääb teadust andma punane kolmnurk ruudu paremas alumises servas. Selline märkuste poolvarjatud lisamine oleks äärmiselt kasulik ja aitaks vähendada tabeli veergude arvu, kaoks ka vajaminemine märkuste lahtrile. Kindlasti peaks olema ka võimalus otsida nimesid ainult mõne tähe järgi - *i*kh*... . Samuti peaks olema kohustuslik mingigi ühildusteabe avalikustamine, kas tel. nr. või meili-aadress.Harri.V2rs kirjutas:... kasutaja saab kõik uuritavad nimed panna excelisse...
Uku.Velbri kirjutas:Tea, kas mu mõtisklus nüüd õige teema sisse satub, kuid arutleks ikkagi. Et siis tekkis mõte - kas oleks võimalik luua andmebaas a'la EKI, ainult, et uuritavate perenimede oma. Toksid nime, või siis osa sellest, sisse ja asi näitab kätte kõik uuritavad nimede variandid koos infoga, mida selle nime uurimise alla võtnud inimene avalikkuse alla on usaldanud.
Kuna minu aju pole evolutsiooni käigus IT-geene omastanud, ei oska selle keerukust hinnata.
Väga "külalislahke" sait on seeLugupeetud külastaja ... !
Tohib ehk küsida, mida sa siit otsid?
Võiks ikka eestistatud nimesid lisada saada. Kohe alguses kui uurima hakkad, ei pruugi ju teadagi, et eestistatud nimega tegu on. Peale selle on nimedel igasuguseid esinemiskujusid, mis võivad väga oluliselt erineda teinekord. Mõnikord on nimi, kes teab miks ära muudetud/ muutunud. Neid nimesid võiks saada lisada nii palju, kui neid parasjagu on. Muidugi küsimus on selles, et kuidas ta nende järgi otsima hakkab.Harri.Värs kirjutas:... Mõned asjad tuleks siin ka ilmselt selgeks vaielda, st kas nime erikuju võiks tähendada Aadu Musta onomastika baasis olevat normeeritud kuju? Mismoodi ja kas ära märkida eestistatud nimed?
Kuuluvuse lahter jätke esialgu täitmata. See on igale registreeritud kasutajale määratud unikaalne number, mille abil seostatakse iga uuritav nimi teie kontaktidega. Selle saab hiljem, kui kasutajaks registreerite.
Tore koer on tõepoolest. Üsna sarnane mu vanaema koeraga, keda ma muideks ka äsja pildistasin. Sarnane situatsioon oli ka. Endal koera pole, selle eest on neli kassi. Üks kassidest on tõeline koerte hirm. Siiani on ka kõige hullemad verekoerad lennanud kiunudes minema nagu tinavile, kui meie kassile vahele on jäänud.Harri.Värs kirjutas: p.s. Assar, ma ei tea mismoodi Sa said sellelt leheküljelt - http://nero.pri.ee/php/4/index.php" onclick="window.open(this.href);return false; - leheküljele http://nero.pri.ee" onclick="window.open(this.href);return false;, aga igaljuhul ilutseb lehel nero.pri.ee nüüd ilus talvepilt koos koeraga. Vaata, ehk see leevendab seal ennist seisnud tekstist tulenenud pahameelt.