Vot nende Kattaidega on nüüd üks igavene jama
Minu vanaisa oli Kattai, ja kuna ta suri väga noorelt ja minul polnud võimalust tema endaga kunagi kohtuda.
Ema ja vanaema jälle ei tea sellest perepoolest peaaegu midagi.
Tean vaid seda et Vanaisa ja tema pere olid pärit Võrumaalt (vist on võrumaal) Vana-Roosast.
Kunagi sattusin lehele, et osa sellest suguvõsast on Peterburist tulnud aga see on veel päris kinnitamata fakt.
Olen kirjutanud küll perekonnaseisuametisse ja Ajalooarhiivi, aga sealt pole veel vastust saanud. Ei ole vast osanud õiget asja küsida.
Probleem on ka selles, nagu aru olen saanud, on kõik Kattaid pärit ainult ühest kohast Võrumaalt ja sealt kandist, aga nagu ühe meesterahvaga eile rääkisin. on nime muutusi olnud nii Kaddai, Kattai, Pettai kui ka muid variante.
Siiani olen suutnud neist väga vähe teada saada, ja kindlaid tõendeid pole et antud inimene mu suguvõssa kuulub.
Kui see inimene on seotud tartus oleva nt Tõnis Kattaiga(Vanemuises töötas) siis julgen kindlalt väita et oleme sugulased. Kahjuks pole saanud Härra Tõnis Kattaiga isiklikkult rääkida. Veel on sugulase Türil ja Paides, kuhu esivanemad on kunagi elama läinud.
Seni aga uurin lihtsalt edasi nii et silme eest must