Perekonnanimi Averso
-
- Status: Eemal
Perekonnanimi Averso
Tere
Kas on keegi puutunud kokku perenimega Averso? Ma isegi ei tea, kust see nimi pärit on. Nimelt oli minu vanatädi mees Julius Averso, kes jäi sõjas kadunuks ning kellest ei ole mul rohkem mingit infot.
Äkki on keegi selle nimega tuttav?
A
Kas on keegi puutunud kokku perenimega Averso? Ma isegi ei tea, kust see nimi pärit on. Nimelt oli minu vanatädi mees Julius Averso, kes jäi sõjas kadunuks ning kellest ei ole mul rohkem mingit infot.
Äkki on keegi selle nimega tuttav?
A
-
Onomastika NET andmetel muudeti (eestistati) 26. juunil 1935 Vihterpalus perekonnanimi Averson Averso´ks. Varem perekonnanime „Averso“ Onomastika NET andmetel Eestis ei esinenud. (Täpsemalt küll seda 19. sajandi algul, ei panud ja võetud ja pole ju välistatud et mõnedel Aversonidel "n" täht nime lõpust juba varem kaduma läks).
Pole selgitanud, kas 1938-1940 Tallinnas töötanud naisterätsep Marie Averso oli Vihterpalust või mitte. 1931-36 Elvas masseerijana tegutsenud Ludmilla Avarso esineb mõnikord ka perekonnanimega Averso või vastupidi ?
Pole selgitanud, kas 1938-1940 Tallinnas töötanud naisterätsep Marie Averso oli Vihterpalust või mitte. 1931-36 Elvas masseerijana tegutsenud Ludmilla Avarso esineb mõnikord ka perekonnanimega Averso või vastupidi ?
-
Marie Averso (s. Alas) oli minu vanatädiKalmerm kirjutas:Onomastika NET andmetel muudeti (eestistati) 26. juunil 1935 Vihterpalus perekonnanimi Averson Averso´ks. Varem perekonnanime „Averso“ Onomastika NET andmetel Eestis ei esinenud. (Täpsemalt küll seda 19. sajandi algul, ei panud ja võetud ja pole ju välistatud et mõnedel Aversonidel "n" täht nime lõpust juba varem kaduma läks).

-
Tundub, et Julius (vana nimega Averson) siis oligi minu vanatädi mees.Kalmerm kirjutas:Vaatasin selguse saamiseks üle algallika: Riigi Teataja Lisa Nr 49, 26. juunil 1935.
Seal on perekonnanimede muutmiste all:
Vihterpalu valla perekonnaseisuametnik: 15. juunil 1935
1. Juhan Averson´ile ühes abikaasa Mariega ja laste Juliuse, Augusti ja Salmega — „Averso“.