Selline uudishimulik küsimus siis, et olete te käinud Riia ajalooarhiivis? Kuidas seal asjad käivad. Ja kas on neilgi mingid kogude nimekirjad netis üleval, millega tutvuda saab. Olen küll ise proovinud otsida, aga minu oskused ei ole vist piisavad. Aga kahtlustan ka, et ega naaberrahvas vist eriti internetiseeritud pole
Ajalooarhiiv lätis
Ajalooarhiiv lätis
Minu esivanemad pärit suht Läti piiri äärest, seepärast arvan, et Riia ajalooarhiivis võiks olla ka andmeid nende kohta.
Selline uudishimulik küsimus siis, et olete te käinud Riia ajalooarhiivis? Kuidas seal asjad käivad. Ja kas on neilgi mingid kogude nimekirjad netis üleval, millega tutvuda saab. Olen küll ise proovinud otsida, aga minu oskused ei ole vist piisavad. Aga kahtlustan ka, et ega naaberrahvas vist eriti internetiseeritud pole
ka mina olen sama probleemi ees. oleme siin juba arutanud, et teha pundiga dessant Riia arhiivi, aga enne tahaks järelpärimise teha, kas seal üldse on vajalikke materjale ja kas üldse on lubatud kohapeal digikoopiaid teha. leidsin ühe inimese, kes vast on nõus mu järelpärimist vahendama, kuna omal jääb keeleoskus vajaka.natuke läheb aega, aga varsti peaks teada saama. samas-Riia Ajalooarhiivi kodulehelt võiks nii mõndagi välja kaevata, kui keelt valdaks.Tartu Ajalooarhiivist öeldi mulle, et ajaloolaste hulgas on küll jutuks olnud, et Liivimaa kirikuraamatute koopiad peaks ikka Eestis ka olema, aga sinna tasemele see jutt on jäänudki.Ja kuna perekonnaajaloo uurimine on iga inimese eralõbu, siis vaata ja otsi ise, kust andmeid saad.Pärnumaalt on vähemalt pool Orajõe valda Volmari kubermangu Salatsi kiriku all, niipalju kui mõisa hingerevisjonist leiad- niipalju saad teada.Aga täpsemad daatumid on ikka personaalraamatus ja tüdrukuid, kes mehele on läinud, muudmoodi üldse ei leia!
-
Karin Lindsalu(Heermeyer)
- Status: Eemal
Re: Ajalooarhiiv lätis
Illuk kirjutas:Minu esivanemad pärit suht Läti piiri äärest, seepärast arvan, et Riia ajalooarhiivis võiks olla ka andmeid nende kohta.
Ehk aitab see : http://www.arhivi.lv/engl/en-lvas-frame.htm
-
Rita Zimmermann
- Status: Eemal
Re: Ajalooarhiiv lätis
Tere,Karin Lindsalu(Heermeyer) kirjutas:Illuk kirjutas:Minu esivanemad pärit suht Läti piiri äärest, seepärast arvan, et Riia ajalooarhiivis võiks olla ka andmeid nende kohta.
Ehk aitab see : http://www.arhivi.lv/engl/en-lvas-frame.htm
mina olin ühenduses Leedu ja Lätti arhiividega. Kirjutasin Ingliskeeles ja sain Leedust vastuse ingliskeeles oma vanaisa venna suhtes, kes oli Vilniussis pastor 1889-1903 a.. Soovitasid Leedust Riia ajalooarhiivga ühendust vötta, kunas seal olevat isiklikud andemed olemas ja sealt sain kenasti isegi Saksakeelse vastuse.
Tervisi
Rita Zimmermann