meetrikaraamatud

Perekonna ajaloo alased küsimused ja vastused, mis ei sobi geograafiliste või olemasolevate temaatiliste foorumite alla
Vasta
kadivoolaid
Postitusi: 14
Liitunud: Kolmapäev 08. August 2007, 09:28:08
Asukoht: Otepää
Status: Eemal

meetrikaraamatud

Postitus Postitas kadivoolaid »

Olen aru saanud, et just meetrikaraamatutest saab infot sündide ja surmade ja abiellumiste kohta. Ma ei saa saagas kuidagi hakkama selle leidmisega. Saan küll kätte personaalraamatud aga see on ka kõik. Sain personaalraamatust kätte andmed, mida olin kaua otsinud: oma vanavanemate nimed ja sünnikuupäevad. Nüüd sooviksin minna natuke tagasi, ehk siis otsida andmeid nende vanemate kohta ja samas ka nende laste edasise info kohta. Kas on kedagi kogenumat, kes võiks algajale juhtnöörid kätte anda? Mul on oma suguvõsa kohta suh vähe andmeid, niiet otsimine on niigi keeruline
annika.malva
Postitusi: 255
Liitunud: Pühapäev 28. Jaanuar 2007, 18:58:01
Asukoht: Tallinn
Kontakt:
Status: Eemal

Postitus Postitas annika.malva »

ma ei tea, kuidas Sa personaalraamatud kätte saad? kas otsinguga?
pead Sa teadma seda kirikut, mille alla Su pere kuulus. saaga avalehel
http://www.eha.ee/saaga/ on pealkiri "nimekiri". seal valid EELK (või (EAÕK- õigeusu) kogudused. valid õige koguduse ja siis nimistud ja siis ongi kogu nimekiri olemasolevatest raamatutest.
see personaalraamat, millest leidsid oma pere- vaata, mis aasta raamat see on, millises külas nad elasid. siis vali nimekirjast varasem raamat, püüa leida seesama küla ja sama nimi. mina otsisin nii. järjest tagasi minnes. kas on kõige õigem ja kiirem variant, ei tea. ühel hetkel ei ole enam perekonnaimesid (enne 1830-ndaid), siis pead otsima isanime järgi.
personaalraamatus on ka sünniajad. nii saad vastava aasta meetrikaraamatutest sünde otsida, seal kirjas ka vanemate nimed. abielumeetrikas on infot abiellunute kohta, nende elu (sünni) kohast, vanusest, vanematest.
natuke ehk said abi. :)
anu.mullari
Postitusi: 62
Liitunud: Reede 07. Oktoober 2005, 14:01:10
Asukoht: Tallinn
Status: Eemal

Re: meetrikaraamatud

Postitus Postitas anu.mullari »

Veel on võimalus, et esitate foorumis konkreetsemaid küsimusi. Kirjeldate, mida olete leidnud (inimeste nimed, kuupäevad ja viide Saagas) ja küsite, mida veel teada tahate. Siis on võimalik, et keegi otsib teile välja konkreetsed raamatud ja võib-olla koguni leheküljed.

tervitades,
Anu
kadivoolaid
Postitusi: 14
Liitunud: Kolmapäev 08. August 2007, 09:28:08
Asukoht: Otepää
Status: Eemal

Postitus Postitas kadivoolaid »

Ma olen siin täna juba susserdanud ka vaikselt. Teada olen saanud Taniel Voitki ja Minna Mathilde Bergi sünniajad ja umbkaudse kuupäeva,millal nad abiellusid. Teada sain ka Minna vanemate nimed (Pauline Mathilde ja Karl Berg). Tanieliga oli natuke keeruline, kuna tekstist ei saanud aru. Ta on sündinud 22.aprill 1884 Kambjas ja isa nimi oli vist Jaan Woitk (rohkem välja ei lugenud). Umbes siinmaal jääb ka kõik katki, kuna ma ei leia kusagilt andmeid, et kus kohast on Jaan Voitk pärit, samuti ei leia ma andmeid Tanieli ema kohta. Andmeid ei õnnestunud leida ka Tanieli tütre Eha Marie kohta :( Kes kuidas aidata oskab? Väga tänulik oleksin
annika.malva
Postitusi: 255
Liitunud: Pühapäev 28. Jaanuar 2007, 18:58:01
Asukoht: Tallinn
Kontakt:
Status: Eemal

Postitus Postitas annika.malva »

aga siis vaata Kambja personaalraamtuid (ma pole piirkonnaga täpselt kursis) ja otsi Jaan Voitk üles. personaalraamatus on muidu lisaks sünniajale ka sünnikoht kirjas. ja ka inimeste lapsed, teinekord ka vennad-õed, vanemad.... päris palju tegelikult.

sünnimeetrikas peaks ikka ema nimi ka olemas olema (Taneli oma)
Vasta

Mine “Perekonna ajalugu (üldküsimused)”