abikest
abikest
1. http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 2143,121,0" onclick="window.open(this.href);return false; - kas keegi tõlgiks ära mis seal kirjas on?
2. http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 1059,103,0" onclick="window.open(this.href);return false; - sama teema
see TR tähendab vist, et tegemist on kroonupalati materjalidega?
2. http://www.ra.ee/dgs/_purl.php?shc=EAA. ... 1059,103,0" onclick="window.open(this.href);return false; - sama teema
see TR tähendab vist, et tegemist on kroonupalati materjalidega?
-
Kirsti Ervola
- Status: Eemal
Re: abikest
Jah, nemad on kõik kroonupalati otsuse järgi kirja lisatud: zugeshrieben der Läufling Michel … seine Mutter An – lisatud põgenik Michel ja tema ema An.
Samuti teises piltis: Laut resolution dieses Kameralhofes ist zu Sackhoff zugeschrieben worden Christian Leid##.
Samuti teises piltis: Laut resolution dieses Kameralhofes ist zu Sackhoff zugeschrieben worden Christian Leid##.
kas nende kroonupalati numbrite järgi oleks lootus veel elida midagi? mida sellisel ajal põgenik tähendas? Eestis sisemiselt põgenik...? Mida see text selle Christian Leiduse kohta tähendab? imelik on see et need mõlemad mehed saabusid Lüganuse piirkonda ja mõlemad said perekonnanimeks Leidus
-
Kirsti Ervola
Kust Michel oli jalga lasnud ja millal, seda seal ei ole, aga arvan et Püssi & Purtse mõisast. Christian Leidus on kroonupalati a.1819(?) otsuse järgi pantu kirja Saka mõisa all. Ehk oli nende elukohad revisjoni ajal teadmata.
teoreetiliselt siis peaks Mihkel 1811a revisjonist välja tulema? Ma muidu kammisin Lüganuse meetrika läbi kuni 1790 aastani ja ei sünni ühelgi 'Toennise' Ann 'l abieluvälist poega kes saab nimeks Mihkel. Surma tunnistusel on kirjas et ta on sündinud üldse Suur-Soldinas, mida ma eriti ei usu
-
Kirsti Ervola
Hmm. . . võib-olla Mihkel Timm / Leidus vahetas elukohta nii sagedasti et see tekitas ametivõimule peavalu registreerimise ajal. Kas oleks sama mees: Püssi & Purtse a.1811 revisjonis on lisatud märkus, et põgenenud pärisori Michel, 22 a. on kroonupalati 30.7.1812 otsuse järgi ka kirja pandud:
Saaga EAA.1864.2.VI-50:107
Poeg Kaareli elukohaks leeris käimise ajal 1858 oli siiski märgitud Püssi & Purtse.
Poeg Kaareli elukohaks leeris käimise ajal 1858 oli siiski märgitud Püssi & Purtse.
Tundub küll sama mees olema, aga kui see on 1811a ja seal on ta märgitud 22 aastaseks siis sünd on tal varasem kui 1790... ehk ma kaen veel Lüganuse meetrikat, ma olen uurinud neid 1795a revisjone seal on Lüganuse märgitud küll kuid Püssi & Purtse ei hakka kuskilt silma, kas keegi teab on neid üldse või käivad need piirkonnad mingi teise mõisa alla?
See ongi kõige imelikum, sest ma ei leia muidu üldse andmeid et nad oleks Püssi&Purtse 's elanud, ainult revisjonide järgi, meetrika järgi elasid nad algselt Jõhvi Pühajõe piirkonnas hiljem Vaivaras Kudrukülas, kui vanemad surid siis nagu hakkasid lapsed elama Lüganusel... aga kus seal Püssi&Purtse's täpsemalt, pole suutnud leida. Leiaks koha saaks ehk mingite revisjonidega lähemaleKirsti Ervola kirjutas:Poeg Kaareli elukohaks leeris käimise ajal 1858 oli siiski märgitud Püssi & Purtse.
tundub jah sama mees olema, kuid 1834a revisjoni järgi pidi ta 1811a olema 13 aastane, eks need revisjoni andmed ole ka vahest suht metsas kah muidugiKirsti Ervola kirjutas:Kas oleks sama mees: Püssi & Purtse a.1811 revisjonis on lisatud märkus, et põgenenud pärisori Michel, 22 a. on kroonupalati 30.7.1812 otsuse järgi ka kirja pandud: